2009-05-17 i Senior

Vinst hemma mot R/T med 4-3 efter onödig spänning på slutet av matchen.

Målskyttar mot Råstorp/T

Joel, David och Chris målskyttar mot Råstorp/Timsfors

Eftermiddagens match mot Råstorp/Timsfors blev en målrik tillställning. Publiken hade knappt hunnit sätta sig  förrän Slätthög tog ledningen med 1-0 i den 2:a minuten. David Bertilsson satte ett välplacerat skott i mål från ganska långt håll. Applåderna hade knappt tystnat förrän det blev 2-0 i den 4:e minuten, Chris sköt ett bra skott som R/T:s målvakt tippade till hörna och på hörnan satte Chris bollen i mål på en volley. Det såg ut som om Slätthög skulle få en behaglig resa men R/T ville annorlunda och reducerade i den 8:e minuten till 2-1 när det blev lite rörigt i Slätthögs försvar och ingen fick undan bollen utan en R/T-spelare kunde tåa in bollen bakom Slätthögs målvakt. R/T kvitterade sedan i den 35:e minuten till 2-2, Slätthögs målvakt var lite långt ute och det kom ett skott från långt håll som inte Pelle kunde nå och bollen gick i mål. Minuten innan pausvilan tog Slätthög tillbaka ledningen till 3-2, Joel Svensson blev hårt attackerad av R/T:s målvakt men lyckades att nicka ett inlägg förbi målisen och bollen smet in nere vid stolpen.

I den 2:a halvlekens början radade Slätthögs Martin Petersson upp ett antal målchanser på några minuter, en nick som målvakten kunde ta, ett skott som gick strax utanför och ett skott i ribban. Martin håller nog med om att han borde satt någon av chanserna. Även R/T hade ett par riktigt bra chanser under samma 10-minutersperiod dock utan resultat.Runt den 65:e minuten hade Joel Svensson ett par riktigt bra lägen, nick i stolpen på en hörna, skott i stolpen där bollen rullade parallellt med mållinjen. Det kändes lite oroväckande att Slätthög inte kunde klämma dit någon ytterligare boll. Lite förlösande blev det när R/T:s försvar míssade att bevaka Chris på en hörna vilket gjorde att han kunde nicka in 4-2 till Slätthög. Nu kändes segern nära och dessutom fick R/T en spelare utvisad strax efter. Men men R/T ordnade till en reducering till 4-3 i den 85:e minuten när ett inlägg bredsidades in i mål och helt plötsligt blev det lite match igen. Slätthög höll dock rent och kunde ta en viktig och rättvis seger. Nästa söndag kl 17.00 väntar en svår bortamatch mot Lagan. Grattis till segern idag och lycka till mot Lagan /Sven-Åke