2009-06-14 i Senior

Vinst hemma mot Furuby.

Ange alt-text här.

Martin, Razak och Björn målskyttar mot Furuby

Det blev en svår hemmamatch mot Furuby som ledde med 0-1 i halvlek men Slätthög kunde sedan vända till vinst i den 2:a halvleken. Slätthögs Martin Pettersson hade en bra chans i den 10:e minuten men skottet gick rakt på målvakten i Furuby. Furuby tog ledningen i den 19:e minuten när Slätthögs försvar inte lyckades stoppa en djupledsboll och Mats Strandberg gjorde inget misstag när han kom fri med Slätthögs målvakt Anderas Johansson. Slätthög hade ytterligare en bra chans i den 21:a minuten när Chris nickade en frispark strax utanför. Efter det hade Furuby ett par riktigt vassa chanser när man kom fria med målvakten i Slätthög men bollarna gick strax utanför. Slätthög skapade ytterligare någon chans innan halvtidssignalen men 0-1 stod sig halvleken ut.

I den 2:a halvleken lyfte Slätthög sitt spel något och i den 57:e minuten gjorde man 1-1 efter lite flipper i Furubys försvar när en Furubyspelare nickade mot eget mål och målvakten tippade bollen i stolpen, returen gick till Martin Pettersson som kunde slå in bollen i mål. Slätthög tog ledningen med 2-1 i den 65:e minuten när Razak snappade upp ett tillbakaspel och drog målvakten, Razak kunde sedan defilera med bollen ända in i mål. Ytterligare målchanser skapades av Slätthög och både Razak och Martin P hade chanser att öka på Slätthögs ledning. Furuby skapade några få men farliga kontringschanser bl.a. gjorde Andreas en bra räddning i den 84:e minuten på ett närskott. När det återstod 2 minuter av matchen kunde Björn Larsson punktera matchen genom att göra 3-1 för Slätthög. David Bertilsson slog ett riktigt "kompispass" i magen på Björn och bollen damp ner vid fötterna på Björn som säkert rullade in bollen i mål. Slätthög gjorde ingen bra match framför allt i den första halvleken. Det kändes som om man underskattade Furuby och det höll på att straffa sig. Nu lyckades man höja sig i den 2:a vilket gjorde att man kunde ta 3 mycket viktiga poäng. /Sven-Åke