Headerbild

SBoIF A - Tingsryd/V 1-2

2009-06-28 i Senior

Förlust i vårsäsongens sista hemmamatch mot Tingsryd/V

Slätthög gjorde en bra match hemma mot Tingsryd/Väckelsång men räckte ändå inte riktigt till för att kunna ta poäng. Matchen avgjordes i ett strålande väder och T/V tog ledningen efter 7 minuter när T/V:s målvakt plockade ner en hörna och snabbt satte bollen i spel, bollens slogs sedan igenom Slätthögsfösvaret och näst intil fri kunde Korav Berbatovic slå in bollen till 0-1. Slätthög repade dock mod och i den 14:e minuten hade Chris ett bra skott från högerkanten som dock tog i burgaveln. I den 14:e minuten spelade den hårda planen T/V:s målvakt ett spratt när en hög boll studsade över målvakten och Martin Petersson gjorde inget misstag uttan rullade in bollen till 1-1. T/V återtog ledningen i den 32:a minuten när Korav Berbatovic sköt ett lågt skott från vänsterkanten in i Pelles bortre hörn.

I den 2:a halvleken fortsatte båda lagen att skapa chanser, T/V:s lite vassare och Pelle i Slätthögsmålet gjorde två avgörande räddningar för att inte målskörden för T/V skulle utökas. Båda räddningarna gick till hörna men inga av dessa resulterade. Slätthög fick en back utvisad i den 68:e minuten efter två gula kort och det kändes som om det var kört. Men Slätthögsspelarna lyckades pressa T/V när man flyttade upp spelet. Detta gjorde ju också att T/V fick möjlighet att kontra. Halvleken bjöd inte på några mål men Slätthög fick ett gyllene kvitteringsläge i sista minuten när T/V:s målvakt blev avblåst för fördröjande av spelet vid en utspark. Målvakten fick gult kort och Slätthög frispark. Bollen petades av Razak till Chris men skottet tog på någon spelare och smet förbi yttersidan av stolpen. Det hade varit viktigt med en poäng. Nu återstår ytterligare en match innan sommarvilan och det är derbyt i Alvesta på Virdavallen nu på onsdag kl 19.00 /Sven-Åke