Headerbild

SBoIF A - IFK Lammhult 0-2

2009-08-17 i Senior

Förslust hemma mot ett heltaggat Lammhult.

Slätthög fick inkassera ytterligare en förlust inför drygt 100 åskådare, denna gång hemma mot Lammhult som kunde vinna med 0-2 efter 0-1 i halvtid. Det var Lammhult som redan från början var lite hetare den första kvarten  utan att skapa någon riktigt vass målchans. Efterhand stack Slätthög upp och i den 15:e minuten hade Marcus Karlsson en nick i stolpen och på returen fanns ingen Slätthögsspelare framme utan Lammhult kunde slå undan bollen. I den 30:e minuten fick Lammhult frispark c:a 30 meter från Slätthögsmålet. Bollen slogs in i försvaret och Slätthög kunde snabbt vända spelet till en kontring och Razak fick ett bra läge men tyvärr rann bollen ifrån honom i straffområdet. Lammhult fick hörna i den 32:a minuten och lite dålig markering i Slätthögsförsvaret gjorde att Lammhults Johan Nilsson blev ganska fri och kunde nicka in ledningsmålet 0-1. Slätthög skapade ytterligare ett par halvchanser men utan resultat.

Redan i inledningen av denna 2:a halvleken fick ett bra läge att kvittera när Martin Pettersonn lite lurigt skarvade bollen men Lammhults duktige "gamle" målvakt Morgan Rolin gjorde en vass räddning och styrde bollen till hörna som dock blev resultatlös. Efter hand blev det att Lammhult drog sig tillbaka för att bevaka sin ledning och sedan kontra. Slätthög radade upp ett antal chanser men antingen gick skotten utanför eller över trots att chanserna dök upp ganska nära Lammhults mål. Dessemellan stack Lammhult upp i kontringar och hade bl.a. ett långskott i ribban samt ett par frilägen där Slätthögs målvakt Manne Andersson gjorde ett par utsökta utrusningar och kunde rädda målet från påhälsning. Lammhult ökade på till 0-2 i den 77:e minuten, en kontring där Lammhults Anton Hansson ensam med Manne kunde placera bollen förbi Slätthögsmålvakten och in i mål. Slätthög fortsatte att trycka på men lyckades aldrig få in bollen i Lammhultsmålet. En tung förlust i en viktig match men det är bara att grattulera Lammhult till segern. För vår del gäller det att komma tillbaka och i nästa omgång på fredag är det en måstematch borta mot Råstorp/Timsfors. /Sven-Åke