Headerbild

SBoIF A - Lagans AIK 5-0

2009-08-30 i Senior

Viktig seger hemma mot Lagan.

Första halvleken bjöd inte på något större spel från något av lagen. Slätthög hade någon chans mer än Lagan men båda lagen hade svårt att skapa något riktigt bra frammåt och tempot var mestadels ganska lågt. I den 20:e minuten hade Slätthög en bra chans men Lagans målvakt kunde rädda till hörna som sedan blev resultatlös. Slätthög tog ledningen lite slumpartat i den 35:e minuten när Joel Svensson slog till på ett inlägg, "skottet" blev till en lobb som helt stälde Lagans målvakt och bollen damp ner i målet till 1-0. Lagan hade möjligheten att kvittera på nick i slutet av halvleken men bollen gick strax över Slätthögsmålet.

Eftersom första halvleken var lite "halvseg" så höll vi nästan på att tappa andan i början av den andra . Efter bara ett par minuters spel hade Lagan en jättechans att kvittera men ett dåligt skott gjorde att bollen gick en bra bit utanför målet. Slätthög vände spelet direkt och Martin Petterson kom in i Lagans straffområde och fick på ett bra skott som målvakten tippade snett utåt och där kom Daniel Söderlund och mötte med en bredsida fram till 2-0 i den 49:e minuten. Nu fick Slätthög ordentlig fart på sitt spel och minuten senare slog Johan Gunnarsson ett lågt inlägg från högerkanten och så när kunde Joel stöta in bollen. I 53:e minuten ökade Slätthög till 3-0, denna gång genom Martin Petterson som fick en inspelning från vänster och bollen satt i nättatket. Därefter sjönk matchen något i tempo men det var Slätthög som skapade det mesta. Kalle Lang gjorde 4-0 i den 70:e minuten, ett inlägg från Johan G från höger som "flippade" runt lite innan bollen kom till Kalle som fick på ett bra och lågt skott som inte Lagans målvakt hann ner på. I den sista spelminuten gjorde så Martin Carlsson 5-0 när han hann emellan en back och den utrusande målisen, galant slog Martin in bollen i mål. Kalle Lang var Slätthögs bästa spelare idag och gjorde ett bra jobb på sin vänsterkant. En härlig och mycket viktig seger i kampen om att undvika kvalplatsen. Nu väntar Hånger borta nästa helg. /Sven-Åke