Headerbild

P98 SBoIF - Hjortsberga IF 1-1

2009-09-06 i Ungdom

Oavgjort i en spännande och jämn match hemma mot Hjortsberga.

Det blev jämnt och spännade i hemmamatchen mot Hjortsberga och resultatet blev 1-1 efter 0-0 i halvlek. Det var HIF som började bäst och skapade ett par riktigt bra chanser i början av matchen, på den ena chansen var bollen på väg över mållinjen men en Slätthögsback hann upp bollen och kunde slå undan den. I den 6:e minuten skapade SBoIF en riktigt bra målchans när Pontus Andersson drog på ett långskott som tog i ribban så det "sjöng" om det. Nu böljade spelet fram och tillbaka hela tiden. Efter 15 minuter kom Simon Tollstern fram mot HIF-målet men målvakten kunde rädda målet från påhälsning. Strax efter var det HIF:s tur när forwarden kom fri mot Slätthögs mål men målvakten Tim Widroth gjorde en bra utrusning och kunde rädda.

Precis i början av andra halvlek skapade Slätthög en bra målchans men HIF:S målvakt var på sin vakt och gick ut tidigt och räddade. Efter c:a 10 minuter hade HIF ett bra läge när man kom igenom och avlossade ett fint skott som Slätthögs målvakt i andra halvlek, William Tollstern, tippade till hörna. Hörnan blev resultatlös. Hjortsberga hade nu en väldigt bra period och skapade många bra chanser när man kom fria med Slätthögs målvakt men William var mycket duktig och kunde hålla kvar Slätthög i matchen. Lite överraskande var det Slätthög som tog ledningen med 1-0 efter c:A 20 minuter. Simon Tollstern tog sig fram på vänsterkanten och med tur och skicklighet kunde Simon komma ner mot kortlinjen och sedan in mot målet, skottet kunde inte HIF:s målvakt hålla utan bollen slank in i mål. HIF gav sig inte utan kunde ett par minuter senare kvittera till 1-1 genom Oskar Andersson som kom igenom Slätthögs försvar och avlossade ett bra skott som William in kunde nå. I sluminuterna blev det spännande men inget av lagen kunde avgöra och matchen slutade ganska rättvist 1-1. Nedan ser du lite matchbilder.