Headerbild

SBoIF A - Torpa IF 4-3

2009-09-13 i Senior

Viktig vinst i hemmamötet mot Torpa IF.

Det blev riktig "uppförsbacke" för Slätthög när Torpa gjort 0-2 inom de första 10 minuterna. Målen av lite enklare snitt när Slätthögs målvakt kanske inte hade den riktiga skärpan  i sina ingripanden. Slätthög repade dock mod och fortsatte med den taktik man bestämmt före matchen och detta skulle ge utdelning efterhand. Reduceringen till 1-2 kom i den 25:e minuten när Allan slår en fin passning in bakom Torpas backlinje och ger Martin P friläge. Några minuter senare kan Daniel Söderlund kvittera till 2-2 även detta ett friläge när Martin P slår en fin passning till Danne. När några minuter återstod av 1:a halvlek kunde Slätthög helt rättvis ta ledningen med 3-2 genom Joel Svensson som fick ett fint genomspel i mitten av Martin P.

I början av 2:a halvlek hade Slätthög något friläge som inte gav något mål. Efter detta började Torpa ta över spelet dock utan att skapa så mycket. När det är c:a 10 minuter kvar av matchen kan Slätthög öka på sin ledning till 4-2 när Niclas Söderlund kom upp på kanten och slog ett inlägg som Martin Karlsson osjälviskt nickade tillbak till Cris som nickade in bollen i mål via ribban. Torpa kunde sedan reducera till 4-3 på övertid. Tre viktiga poäng för att undvika kvalplatsen. Nu väntar Furuby borta nästa helg. Bra gjort grabbar !! /Sven-Åke