Headerbild

SBoIF A - Virestads IF 3-5

2009-09-27 i Senior

Förlust i säsongsavslutningen med 3-5 mot Virestad.

Det blev en ganska tråkig match i säsongsavslutningen hemma mot Virestad. Vid några tillfällen tände det till lite men annars var det Virestad som ville mest till ett starkt publikstöd. Virestad tog ledningen med 0-1 i den 13:e minuten när en Virestadsspelare fick öppet mål på ett inlägg från höger. I 25:e minuten skapade Slätthög ett jätteläge när Martin Petterson nickade över en utrusande målvakt, tyvärr blev nicken lite för lös vilket gjorde att Virestadsförsvaret kunde slå undan bollen på mållinjen. Virestad kontrade direkt och fick straff efter att en spelare dragits omkull. Straffen satte Mikael Nilsson och det stod 0-2. Slätthög jobbade dock på och hade en trippelchans men bollen gick till slut strax utanför. Reduceringen till 1-2 kom i den 38:e minuten när Daniel Pettersson fick på ett bra skott som gick in vid stolproten.

I början av 2:a halvlek hade Slätthög en mycket bra period och kvitterade i den 50:e minuten efter ett mycket bra anfall där Slätthög borde haft straff i första läget. Bollen kom ut till Chris som välplacerat satte bollen i mål till 2-2. Bara två minuter senare tog Slätthög ledningen med 3-2 denna gång var det Daniel Söderlund som tog sig fram på högerkanten vek in mot mål och sköt in bollen i bortre burgaveln. Virestad kom dock tillbaka omedelbart och kvitterade till 3-3 i 55:e minuten när Andreas Andersson kunde nicka in bollen från nära håll efter en tilltrasslad situation. Slätthög hade ytterligare en straffkänning i den 60:e minuten när Martin P trycktes ner i straffområdet men signalen från domaren uteblev. Virestads ledningsmål till 3-4 kom i den 65:e minuten när Johannes Bengtsson nickade in bollen. Efter ytterligare 3 minuter gjorde Virestad 3-5 på en djupledsboll där Virestadsanfallaren kom fri med Slätthögs målvakt. Virestads seger var rättvis då man skapade lite mera än Slätthög. Nu är säsongen slut för i år och vi tackar spelare och ledare för underhållningen. Väl mött till nästa år. /Sven-Åke