Bud på 3 poäng

Lördagens match på Arabyvallen var otroligt viktig för bägge lagen, vinst för Växjö och kontraktet är klart och vinst för Sboif gör det hela helt öppet med 2 omg kvar.

Slätthög startar med en form av 4 5 1 uppställning där man är ute efter att vinna mittenoch vända spel på kant.

Skador och sjukdomar gör att vi får ändra i laget in i det sista innan match.

Konstgräs inbjuder till passningsspel där jag tycker att bägge lagen håller fin klass, första halvlek är lite tillknäppt med lite chanser på bägge håll.

Tyvärr så lyckas Fc Växjö utnyttja en markeringsmiss och ta ledningen med 1-0 innan paus.

Tålamod är ett av orden i denna match som vi hade pratat om, men redan efter 3 min in i andra så gör Fc Växjö 2-0.

Lite byten och en mer 4 4 2 uppställning gör att vi tar över samtidigt som Växjö mattas lite.

Nu skapas chanser i mängder och som tack får vi ett friläge som Daniel Söderlund förvaltar til 1-2.

Fortsatt press och ändringar på plan, med 17 min kvar kör vi 3 5 2 eller 3 4 3 om ngn tycker att Söder låg högt.

Nyss inbytte Niklas Johansson tackar för förtroendet och nickar in en hörna till 2-2.

Nu går Växjö mer eller mindre på knäna efter lite skador, därav beslutet att fortsätta pumpa på för seger.

Och nu osar det hett runt Växjös målvakt i stort sett i varje anfall, tyvärr så slutar matchen 2-2 och ställningen i tabellen är oförändrad.

Chansen finns dock, 5 poäng upp och 6 att spela om.

I denna match är det väldigt många som är bra men extra + till Emil Hagenslätt och Joel Svensson.

Svår bortamatch mot Eneryda innan säsongen avslutas mot Bor hemma, dags för alla gröna Sboifare att ge sig iväg och stötta sitt lag med början i Eneryda.

Vi har bra go i gänget och kommer att ge allt i denna avslutning.