Headerbild

Bra drag i Årydscupen

2012-02-11 i Allmänt

Slätthög vidare i dödens grupp

Helgen i tipshallen gav många fina besked om att vi är på rätt väg. Förutsättningarna inför cupen var tuffa, Nybro, Hovshaga från högre divisioner och Rottne som bekant från samma serie.

Först ut Hovshaga, ödmjukhet inför uppgiften och täppa till ytor och ta chansen när den kommer var ord som matades in i skallarna.

Hovshaga äger mycket boll men kommer ingenstans mot vårt kompakta spel, vi sticker även upp i kontringar och har en del farliga hörnor.

Med några minuter kvar så uppstår en av våra spelvändningar med bra fart, bollen spelas ut på Pontus Lind på höger kant som rycker ifrån bevakare, hårt inspel in mot första stolpen där Johan Magnusson dyker upp o trycker in bollen ribba in.

Kanske cupens och årets mål redan i första matchen, kul för Johan som nyförvärv och en fin A-lagsdebut. Vi håller sen ganska bekvämt undan till en seger med 1-0.

 

Matchen mot Rottne är som alltid ett ställningskrig där vi ligger lite närmare ett vinstmål, matchen slutar dock 0-0 och vi har fyra poäng efter första dagen, BRA!!

 

Söndagen och avslutningsmatch i gruppen mot Nybro, ett välkänt lag från högre divisioner. Samma medicin som mot Hovshaga väntar nu nybro. Spelet är detsamma då vi kanske kommer upp lite bättre och fler ggr i form av hörnor och små kontringstillfälen. med 2 min kvar döms det straff till Nybro som inte gör ngt misstag. Bra genomförd match men ett olyckligt slut, 0 - 1 till Nybro.

 

Vi är dessbättre vidare till åttondelsfinal tack vare inbördes möte med Hovshaga.

 

Lite skador och sjukdomar gör att vi får ändra lite i laget till matchen mot Lammhult som uttalat sig själva som serievinnare i div 4 elit.

Tufft men inspirerande med dessa matcher, Lammhult har mer boll men ett långsamt passningsspel och uddlöst anfallsspel gör att matchen ändå står och väger. Vår stora chans uppstår efter 20 min då en repris på Hovshaga målet är nära, denna gång går dock bollen strax över ribban.

Med bara ngn minut kvar så lyckas Lammhult skarva in ett inlägg vid första stolpen och nu är goda råd dyra. En forcering på slutet med halvchanser räcker dock inte denna gång. 0-1 är ett faktum o vi gratulerar Lammhult.

 

Sammantaget denna helg så gör vi det bra, moral och karaktär visas av samtiliga spelare och vi har ngt bra att jobba vidare på några månader till seriepremiären i Lagan 20 april.

Tack Andreas Johansson som reste "hem" och vaktade målet i 3 matcher på ett säkert sätt.

Tack också till Åryd för en fint anordnad cup.

 

/ Peter A

Adress

Slätthögs BOIF - Fotboll c/o Dick Strömberg, Villagatan 16 34037 Torpsbruk

Kontakt

Tel: 0705577172 E-post: sboif@sboif.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in