Snålblåst och lite regn på konstgräset i Gemla denna långfredag.

I första halvlek värmde dock spelet sett ut sboifs synvinkel.

Hög press gjorde att Alvesta hade problem att hitta tid för sitt annars fina passningsspel.

Visst förde kanske Alvesta spelet men utan att komma till ngt riktigt farligt.

En vaken Pontus Lind i Sboif snappade upp en taskig bakåtpass och lyckas ur snäv vinkel lyfta in bollen i burgaveln, 1-0 till sboif smakade i detta läge mumma.

Med bara 1 minut kvar av halvleken lyfter Alvesta en längre boll över vårat lite väl offensiva försvar och i ett friläge gör de inget misstag.

1-1 kom väldigt opsykologiskt i detta läge precis innan paus.

I andra halvlek är Alvesta ett helt nytt lag och Sboif får jaga boll i långa stunder.

På en fast situation blir det också 1-2 till för dagen vita Alvesta, i denna situation blir Chris skadad och detta verkade ödesdigert då det nu trillar in bollar i Slätthögs mål med jämna mellanrum.

Hela 4 bollar till 1-6 innan återigen Pontus Lind sprintar ifrån Alvesta försvaret och rundar målvakt för att göra sitt och Slätthögs 2:a mål.

Matchen slutar 2-6 och detta är ett gäng mål för mycket för att man ska vara nöjd.

Dock ska ingen skugga falla över Alvesta som verkligen spelade fin och effektiv fotboll i andra halvlek.

Bara att slicka såren och studsa tillbaka till det bra spelet vi haft i de andra matcherna.

Endast 13 dagar kvar till seriepremiär i skrivande stund, vi håller alla tummar för att Chris skada ej är för allvarlig.

Extra plus till nämnde 2 målskytten Pontus Lind, bra karaktär visar också Tobbe Strömberg och Markus Karlsson 91. Plussar också för Musses inhopp.

Nästa match och genrep är emot Ingelstad nästa lördag.