2012-05-17 i Allmänt

Sboif fick serieledarna på fall

Fredagens match på Hultet bjöd på stor fotboll från hemmalaget.

Redan från första sparken så märkte man att Slätthög var taggade och fokuserade.

Fint passningsspel följt av koncentrerade avslut gjorde att chanserna i denna match blev till mål.

1-0 kom efter 15 min spel då Pontus Lind pangade in 1-0.

2-0 efter 19 min efter bicykleta inlägg av Joel till Viktor Olsson på bortre stolpen som satte pannan till bollen å säkert i mål.

3-0 av Pontus Lind som smugit sig fri i "slottet" och satte sitt andra mål för kvällen, detta i min 40.

Enda plumpen i protokollet denna match kommer i min 41 då Bredaryd lite billigt hinner reducera till 3-1. Här måste man hålla fokus till paus och spela enklare och mer distinkt.

Innan detta så hade det skapats en drös med gröna chanser där tom. en boll räddades med handen, men då domerna ej såg detta så blev det endast hörna.

Bredaryd ryckte upp sig lite grann i paus men 13 min in i andra halvlek så sätter christopher Udeh spiken i kistan med sitt nickmål på hörna.

Fler bra chanser skapas med ett par frilägen som bästa chanser men slutresultatet skrivs till 4-1.

En backlinje som verkligen stod upp, ett mittfält som slet och var ständigt spelbara

lägg då till en offensiv med skärpa i avsluten så blir det så här bra i årets Slätthög.

Helgjuten insats av De gröna med extra plus till mittbacksparet Adam Ryding och Markus Karlsson, vass var också toppen Pontus Lind med sina 2 mål.