2012-08-18 i Allmänt

Tunga poäng på Åbo IP

Fredagens match mot Växjö norra på Åbo ip gällde väldigt mycket, vinnaren kunde andas lite bättre luft snäppet ovanför nedflyttning.

Detta påverkade nog spelarna i de båda lagen då spelet till en början var en aning krampaktigt.

Ju längre tiden gick i 1:a halvlek så spelade Sboif bättre o bättre och även en hel del feta chanser skapades dock utan utdelning.

I paus gick snacket  om att fortsatt ha tålamod och hålla uppe tidig press vilket hade varit lyckosamt i 1:a.

Efter 6 min in i 2:a halvlek så får Emil Hagenslätt bollen strax utanför straffområdet efter fint rull genom hela laget, lobbskott på snyggt sätt och ledning för Sboif med 0-1 är välkommet.

Tufft spel med en del varningar i denna halvlek då humöret inte alltid var på topp gjorde att matchen gick ner sig lite i mitten av halvleken.

I min78 får således Sboif en hörna, på denna når pånyttfödde Daniel "DP"Pettersson högst med pannan och 0-2 är ett än mer välkommet faktum.

Slätthög kontrollerare sedan matchen tiden ut genom klokt försvarsspel och fint uppoffrande spel.

Detta var först o främst en stor lagseger men nämnas bör Viktor Olsson samt hela försvarsdelen som verkligen spelade klokt.

Nu bär det av till Bredaryd kommande fredag för match mot ett lag på övre halvan.

Viktigt att vara ödmjuk i detta läge trots 2 segrar i rad o fina poäng i kassan.

Publiken hälsas således välkommen till Bredaryd för att ge samma fina stöd som på Åbo.