2012-09-23 i Allmänt

Div 4 kontraktet klart efter seger

Lördagens match borta mot Rottne skulle bli avgörande för vidare spel i div 4.

Lite små justeringar i laget från föregående vinstmatch där dessa ändringar föll verkligen bra ut.

Annars är det en match som har lite "gåtempo" i 1:a halvlek, men trots detta sågar sig sboif fram till fina avslut från högerkanten med vassa inspel flera ggr.

På 2 av dessa inspel håller pånyttfödde Emil Hagenslätt sig framme och målar på 2 av dessa.

Sboif har bud på fler mål och äger halvleken utan att kunna punktera matchen fullt ut.

Pausen går åt till att fortsätta att hålla fokus då 2-0 ledning inte är ngt att slå sig till ro med.

Detta funkar relativt bra och ansvar tas på de flesta håll.

Men Rottne flyttar nu fram rejält med folk för att försöka få liv i matchen och gripa sista halmstrået som finns.

Olyckligtvis så blir det också 2-1 på nick där vi missar lite i vår markering.

Lite stressigt läge nu men ändå kontrollerat.

I ett sista desperat försök från Rottne att kvittera så blir det Sboif som får de vassaste chanserna med flera fina chanser då luckor uppstår i Rottnes försvar.

Till slut efter mycket strul så lyckas Johan Magnusson punktera matchen i min89 efter ett riktigt viljemål.

Framhållas extra bör Hayrula Jakub och Jesper Westerlund göras.

Fantastiskt skönt för oss i de gröna kläderna att vi nu kan räkna med spel i div 4 även 2013.

Efter att gått in i en höstsäsong med stort tryck på oss så har vi gått samman och gjort det så här långt kanon.

Redan inför höstsäsongen blev det klart att nuvarande tränarstab inte ska fortsätta 2013, därför är det nu extra skönt att vi lyckats mobilisera kraft och motivation att ta oss in i 2013 med flaggan i topp.

Stort tack till alla spelare och supportrar som verkligen gjort detta möjligt när det kändes som jobbigast.

Nu återstår det endast 2 matcher kvar på mitt uppdrag och självklart är 2 segrar målet och en plats på övre halvan finns inom räckhåll.

Sista hemmamatchen blir mot Sandsbro på söndag, revansch att fordra efter utspelningen i våras.

Som vanligt hoppas alla vi inblandade på stort stöd från alla med grönt hjärta.

Träning mån och onsdag kl 18.00, b -laget har sin sista match på fredag i Gemla på konstgräset.